Penguin 3.0 lanseras 2014?

2014-09-12 - 15:53

Google planerar att släppa Penguin 3.0 detta året enligt John Mueller från Google under en frågestund på YouTube. Detta skulle då vara den 6:e uppdatering av Penguin från Googles sida.

Vad är Google Penguin?

Det är ett namn på en algoritmuppdatering av Google som först lanserades den 24:e April 2012. Anledningen till att Google gjorde denna förändring är att komma åt alla som arbetade med vad som kallas för Black-hat SEO som innebär att de bygger spammiga och onaturliga länkar.

När Penguin kom ut så slog detta hårt mot webbplatser som hade onaturlig länkning. Webbplatser som hade många likartade länkar från för få källor. Länkarna var av låg kvalitet och det var just detta som Google ville komma åt i och med lanseringen av Penguin.

Vad innebär den nya uppdateringen?

Detta kan man inte exakt svara på just nu men man tror att detta kommer vara en stor uppdatering som kommer innebära att algoritmen körs oftare än innan. Detta innebär att man i ett tidigare skede kan se om ens webbplats inte följer Googles riktlinjer. Man har trott att denna uppdatering redan har släppts vid ett antal tillfällen men då har det enbart handlat om att Google har testat algoritmen.

Just nu handlar det mesta om gissningar men när Penguin 3.0 släpps kommer vi veta mer om exakt vad effekterna blir.