Google utökar till 4 st annonser

2016-02-23 - 14:20

Google har nyligen gjort en förändring angående hur annonser visas på desktop. Tidigare har som bekant Google visat 3 st annonser i topp och sedan annonser på sidan av träfflistan. Sedan ett par veckor tillbaka har man börjat visa 4 st toppannonser och plockat bort annonserna på högersidan. När man scrollat till botten på sidan dyker det upp ytterligare annonser.

Anledningen till detta kan man bara spekulera i men om man vill vara konspiratorisk så kan man väl tro att Google gjort undersökningar i hur mycket man kan driva upp CPC genom denna åtgärden. Värdet att ligga i botten på sidan är klart lägre än att ligga på ett resultat vid sidan om träfflistan och detta skulle kunna gynna Google intäktsmässigt då fler vill konkurrera om att ligga i topp med sin annons.

Vi på SEOnova är Google Partner och våra kunder har en snittposition på 1,7 med sina sökord. Så är ni kund hos oss så kommer ni fortsatt ligga högst upp i resultatet.

bild